Tuomas Kulve
Line - Extra Long
 
white
line     line
line line
vline


Abit BP6 ja halpiskonkat

23.03.2003

Edellinen koneeni oli Induktio Abit BP6-emolla ja kahdella celeron 400MHz prosessorilla. Kone alkoi käydä vaikeaksi jossain vaiheessa pääosin varmasti omien virityksieni takia ja hommasin uuden tuplaprosessorikoneen Ionin.

Ilmeisesti muillakin (23.07.2006: 404) on ollut ongelmia joidenkin Abitin emojen ja pullistuneiden konkkien kanssa, joten päätin tarkemmin tutkia omaa emoani. Pullistuneita ja/tai vuotaneita konkkia löytyi 9. Emo toimi täysin yhdella prosessorilla, mutta toisen kanssa se lähti käyntiin ainoastaan pitkän taistelun jälkeen ja silloinkin se tunnisti vain yhden prosessorin.

Oikean puoleisen konkkaryppään vasemman reunan yläkonkka on pullistunut.
Sama konkka.
"Purkka"
Pullistuneita ja vuotaneita konkkia.

Onneksi YE on lähellä ja konkat halpoja. Vaihtoon lähti 2x 1000μF 6.3V ja 7x 1500μF 10V konkkia. Uudet konkat olivat fyysiseltä kooltaan vähän vanhoja isompia. Lisäksi uusien 1500μF konkkien jännitteen kesto oli 16V, muuten uudet konkat olivat ominaisuuksiltaan identtiset vanhojen kanssa.

Induktio lähti käyntiin heittämällä, ei mitään ongelmia. Alla pari kuvaa uusista konkista. Juotoksetkin melkein kuin tehtaalla tehdyt..

Vierekkäiset konkat eivät mahtuneet kunnolla kiinni.
Muutenkin minulla oli lieviä vaikeuksia saada konkkien molemmat jalat kunnolla läpi emosta.
(23.07.2006) Induktio.

vline
vline vline
line line
 
 
Tuomas Kulve tuomas#kulve.fi