Tuomas Kulve
Line - Extra Long
 
white
line     line
line line
vline

Pääsivulle

Vesijäähy @ Ioni

Näytönohjaimen vesiblokki
29.03.2003

GPU-blokki on nyt valmis ja käytössä. Alla muutama kuva suunnitelmista ja lopullisesta blokista. Blokille löytyy myös cnc-koneen koodi jyrsintää varten. Blokki onnistui suunnitelmien mukaisesti lukuunottamatta kiinnitystä näytönohjaimeen, mutta eiköhän siihenkin oikeat pultit löydy. Painoa blokilla (sis. rungon, kannen, ruuvit ja letkulähdöt) on 165g.

Solidworks:lla piirretty suunnitelma.
Photoworks:lla rendattu suunnitelma.
Photoworks:lla rendattu uudempi suunnitelma.
Valmis elektroniikkakuparista ja pleksistä työstetty blokki.
Pleksikannen ja rungon välissä on sopivasti silikonia. Kansi on pultattu kiinni M3x10 din 7991 ruuveilla, jotka ovat siis uppokantaisia ja kuusiokoloavaimella kiristettäviä.
Blokki näyttää kahdesta eri osasta tehdyltä, mutta raita blokin keskellä johtuu työtavasta. Ensin kuparilevy kiinnitettiin ruuvipenkkiin ja jyrsittiin muotoonsa toiselta puolelta ja tämän jälkeen blokki käännettiin ylösalaisin ja toinenkin puoli jyrsittiin. Jälkimmäinen kiinnitys ei vain ollut täysin oikeassa kohdassa.
Blokista tuli ihan näyttävän näköinen :)
Kiinnityksen piti tapahtua M3x40 pulteilla, mutta ne eivät mahtuneetkaan Creativen TI-4200:sta läpi, joten käytin aina pätevää nippusideratkaisua. Tarkoitus on "joskus" vaihtaa nippusiteiden tilalle pultit.
Pääsivulle


vline
vline vline
line line
 
 
Tuomas Kulve tuomas#kulve.fi